iRakyat Login dan Daftar Perbankan Internet Bank Rakyat

Bank Rakyat adalah institusi kewangan yang terkemuka di Malaysia. Bank Rakyat juga tidak ketinggalan untuk mempunyai perkhidmatan perbankan online sendiri yang dinamakan sebagai iRakyat.

Login iRakyat Online Bankin Bank Rakyat

Untuk login, masukkan usernam dan juga password pada pautan di bawah ini:

https://www2.irakyat.com.my/personal/login/login.do?step1=

irakyat login

Cara Daftar iRakyat

Buat yang login pertama kali dan tidak mempunyai akaun iRakyat, bolehlah membuat pendaftaran pada pautan: https://www2.irakyat.com.my/personal/register/register_via_contact_center.do

Terlupa kata laluan irakyat

Jika terlupa username ataupun password, bolehlah layari https://www2.irakyat.com.my/personal/reset/forgot_id_or_password.do

Mengenai Bank Rakyat

Bank Rakyat ditubuhkan pada tahun 1954 dengan matlamat utama untuk menyokong perkembangan koperasi di Malaysia. Ia memainkan peranan yang penting dalam menyediakan perkhidmatan kewangan kepada ahli koperasi, termasuk pembiayaan perumahan, pembiayaan peribadi, pembiayaan perniagaan, dan pelbagai produk dan perkhidmatan lain yang diperlukan oleh masyarakat koperasi.

Salah satu ciri unik Bank Rakyat adalah strukturnya yang berlandaskan prinsip koperasi. Ini bermakna bank ini dimiliki oleh ahli koperasi dan beroperasi untuk kepentingan bersama mereka. Keuntungan yang diperolehi oleh bank ini akan dikembalikan kepada ahli koperasi dalam bentuk bonus atau faedah lain.

About the author

Seorang enthusiast di dalam hal berkaitan pendidikan.

Leave a Comment