Semakan Panggilan Ujian Imtiaz Tingkatan 1 2023/2024

Perhatian kepada semua pelajar yang membuat permohonan kemasukan Imtiaz Yayasan Terengganu bagi tahun 2023/2024. Kini anda boleh membuat semakan secara online.

Semakan ini adalah bagi mengetahui sama ada anda dipanggil untuk mengikuti ujian kemasukan Imtiaz Tingkatan 1 ataupun tidak.

Semakan Ujian Kemasukan Imtiaz Tingkatan 1 Tahun 2023

Semua calon yang telah mengisi borang secara lengkap dalam talian akan dipanggil untuk menduduki ujian kemasukan Imtiaz yang akan diadakan secara berpusat. Maklumat panggilan ujian ini juga akan dihantar melalui sistem pesanan ringkas (SMS) pada nombor yang telah didaftarkan.

Semakan boleh dibuat dengan melayari laman web https://yt.gov.my/imtiaz . Masukkan nombor kad pengenalan anda dan klik butang semakan.

Semua calon dikehendaki hadir ke ujian mengikut tarikh dan sesi yang telah ditetapkan buat anda. Pertukaran tarikh dan sesi adalah tidak dibenarkan sama sekali.

Kad pengenalan, slip ujian serta alat tulis perlu dibawa ketika menghadiri ujian ini. Anda dikehendaki berpakaian uniform sekolah lengkap.

Hubungi

Jika terdapat sebrang persoalan mengenai semakan ujian kemasukan ke Imitiaz Yayasan Terengganu ini, anda boleh hubungi: 09-621 1800 atau boleh hantar emel ke kemasukanimtiaz@gmail.com

Maklumat Mengenai Ujian

Anda perlu pastikan nama dan nombor kad pengenalan tepat. Sila cetak slip ujian dan membawa bersama untuk sesi pendaftaran.
Penilaian ujian ini akan melibatkan subjek seperti berikut:

  • Bahasa Melayu
  • Bahasa Inggeris
  • Matematik
  • Sains
About the author

Seorang enthusiast di dalam hal berkaitan pendidikan.

Leave a Comment